CSS, düzen, renkler ve yazı tipleri dahil olmak üzere sunum ve içeriğin ayrılmasına izin vermek için geliştirilmiştir. CSS kullanarak, aynı anda birkaç web sitesinin düzenini kontrol edebilirsiniz.
CSS, çok fazla işten tasarruf sağlar.CSS, web sayfalarınız için tasarım, düzen ve farklı cihazlar ve ekran boyutları için görüntüdeki varyasyonlar dahil stilleri tanımlamak için kullanılır.
Önemli: "HTML, ASLA bir web sayfasını biçimlendirmek için etiketler içermemelidir!"
Bu sorunu çözmek için World Wide Web Consortium (W3C) CSS ortaya çıkardı. Bu olaydan sonra, CSS ortaya çıktıntan sonra, HTML sayfasından kaldırdı ve bir çok işten tasarruf sağladı. CSS Stil tanımları genellikle harici CSS dosyalarına kaydedilmeye başlandı.
Bu ayrım, içerik erişilebilirliğini artırabilir, sunum özelliklerinin belirlenmesinde daha fazla esneklik ve kontrol sağlayabilir ve ilgili CSS'yi ayrı bir CSS dosyasında belirleyerek birden fazla web sayfasının formatlamayı paylaşmasına izin vererek, böylece içeriğin karmaşıklığını ve tekrarını azaltabilir.
Harici bir CSS Stil dosyasını düzenleyerek tüm web sitesinin görünümünü değiştirmeniz mümkün oldu. CSS'in en büyük amacı, HTML öğelerinin nasıl görüntülenmesi gerektiğini açıklamasıdır.
CSS, içeriğe bir mobil cihazdan erişildiğinde alternatif biçimlendirme kuralları da içermektedir. Bu olaya ise Responsive CSS Tasarımı denmektedir.
CSS, HTML öğeleriyle etkileşime girerek web sayfalarınıza stil kazandırır. Ad basamaklandırması, birden fazla kural belirli bir öğeyle eşleştiğinde hangi stil kuralının geçerli olacağını belirlemek için belirtilen öncelik düzeninden gelir.
Bu basamaklı öncelik şeması tahmin edilebilir. CSS belirtimleri World Wide Web Consortium (W3C) tarafından yönetilir.
W3C, CSS belgeleri için ücretsiz bir CSS doğrulama hizmeti bulundurur. HTML'ye ek olarak, XHTML, düz XML, SVG ve XUL dahil olmak üzere diğer biçimlendirme dilleri de CSS kullanımını destekler.
Basamaklı Stil Sayfaları, web sitelerini sunma sürecini basitleştirmesi beklenen basit bir tasarım dilidir.
CSS kullanarak, metnin rengini, yazı tipi stilini, paragraflar arasındaki aralığı, sütunların boyutunu ve düzenini, arka plan görüntülerinin veya renklerinin kullanımını, yerleşim tasarımlarını, farklı cihazlar ve ekran boyutları için ekrandaki varyasyonları ve diğer birçok efekti kontrol edebilirsiniz.
CSS'nin öğrenilmesi ve anlaşılması kolaydır, ancak bir HTML belgesinin görünümü üzerinde güçlü bir kontrol sağlar. Çoğu zaman CSS, HTML veya XHTML biçimlendirme dilleriyle birleştirilir.
CSS, kural tabanlı bir dildir. Web sayfanızdaki belirli öğelere veya öğe gruplarına uygulanacak stil gruplarını belirleyen kurallar tanımlarsınız. Örneğin, "Sayfamdaki ana başlığın küçük ve sarı metinle görünmesini istiyorum." gibi.
CSS Temelleri, başlamak için neye ihtiyacınız olduğunu size öğretecektir. CSS bir stil sayfası dilidir. CSS, HTML öğelerini seçerek biçimlendirmenize olanak tanır.
Dogecoin, Aralık 2013 tarihinde tanıtılmıştır. Kripto para piyasasındaki kısatması DOGE dir. Popüler bir köpek cinsi olan Shiba Inu'ya atıfta bulunmak için ...
HTML (HyperText Markup Language), web'in en temel yapı taşıdır. Genel olarak HTML, web sitesi oluşturmada yeni başlayanlar için bile çok basit ve öğrenmesi ...
Herhangi bir program oluşturmak istediğimizde ilk olarak bu işi bilgisayarlara veya makinelere anlatabilmemiz gerekmektedir. Programlama dilleri yardımı ile yap...
Bu güne kadar hiç bir şekilde yazılımın yanından bile geçmemiş olabilirsiniz. Ama şu sıralar "Yazılım" oldukça fazla karşınıza çıkıyor değil mi? Hep kulak ar...
Günümüz teknolojileri hız kesmeden gelişmeye devam etmekte. Teknoloji denildiği zaman benim aklıma robotlar, yapay zekalar, akıllı aletler, süper güçlü bilgisay...